Arabaşı hamurunun püf noktası nedir?
Malzemeler: 00:11 Hazırlanışı: 00:19 Sunumu: 04:39 🍅MALZEMELER🌶️ 2 su bardağı 1 çay bardağı un 10 su bardağı su 2 yemek kaşığı tuz 💡PÜF NOKTASI👩🍳 Sürekli karıştırarak pişirilmeli aksi takdirde un dağılır, dibe yapışır ve koku yapar. Hamurumuzun içine karışır ve hamurun soğutulması gerekir.
Arabaşı hamuru kaç dakika kaynaması lazım?
Kaynayan suyun içine hızlıca döküp çırpma teliyle sürekli karıştırarak 10 dakika pişiriyoruz. Büyük yuvarlak fırın tepsisini ıslatıp hamuru içine döküyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyuyoruz ve bir saat sonra hazır oluyor.
Arabaşı hamurunda hangi un kullanılır?
Hamuru için: 1 su bardağı mısır unu.
Arabaşı hamuru dolaba konur mu?
Hamur suda çözülmüyorsa kıvamına gelmiş demektir. Küvetteki el işi soğumaya bırakılır. Bir süre sonra daha hızlı soğuması için buzdolabına konur. Kış aylarında bu soğutma işlemi balkonda da yapılabilir.
Arabaşı hamuruna tuz atılır mı?
Kullanılan malzemeler un, su ve tuzdur. Çorba için tavuk veya hindi eti kullanılır. Hamur için: 5 kg su.
Arabaşı hamuru kaç saatte donar?
Balkonda veya soğuk bir ortamda 1 saat kadar dinlendirdikten sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Arabaşına limon sıkılır mı?
Parçalanmış tavuğu tencereye ekleyin. İsterseniz biraz limon sıkıp kendi çorbanıza ekleyebilirsiniz.
Arabaşı çorbasının unu yağla mı kavrulur yağsız mı?
Çorbamızda haşladığımız suyu kullanacağımız için pişirme esnasında daha fazla su ekleyelim. Haşlanmış tavuk etini doğrayalım. Ayrı bir tencerede tereyağında unu kavuralım. Yağsız unu kavurup ardından yağ ekleyebilirsiniz.
Arabaşı yanına ne gider?
Arabaşı çorbası ile birlikte yenen Arabaşı hamuru ile nefis bir lezzete sahiptir. Hamur ile birlikte oldukça doyurucu bir çorba olan yeşil mercimekli muceddere pilavını menünüze ekleyebilirsiniz. Marul ekleyerek menünüzün besin değerini artırabilirsiniz.
Arabaşı hamuruna nişasta konur mu?
Arabaşı yapılış şekli ve kullanılan malzemeler bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir. Örneğin bazı yerlerde buğday unu yerine mısır unu kullanılmakta, hamuruna nişasta eklenmekte, çeşitli aromatik baharatlar veya bazı yiyecekler de kullanılabilmektedir.
Arabaşı hamuru çiğ mi?
Hamurun isminden dolayı kafası karışan ve yemeyenler var ama biz onu haşlayarak pişirdiğimiz için hamur aslında pişmiş olarak tüketiliyor. “Bu şekilde tokluk hissi oluşuyor” dedi. Ramazan Bademci, Arabaşı çorbasıyla tüketilen hamuru şöyle anlattı: “Hamur dediğimizde sadece çiğ hamurdan bahsetmiyoruz. İçerisinde un, su ve tuz var.
Arabaşı hamuru nerenin?
Sivas’ın Yozgat ve Kayseri yakınlarındaki Gemerek ve Şarkışla ilçelerinde üretilmektedir.
Arabaşı hamurunun piştiğini nasıl anlarız?
Not: Hamur kaynamaya başladığında ve çırpma telini hamura batırıp tepsiye döktüğünüzde rengi şeffaflaştığında hamurunuz hazır demektir. ✓
Arabaşı kaç dakika kaynatılır?
Kaynadıktan sonra 15-20 dakika sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Daha sonra önceden ıslattığımız tepsiye döküp buzdolabına soğumaya bırakıyoruz. Servis ederken hamuru istediğiniz gibi kesebilirsiniz.
Arabaşı çorbasına soğan konur mu?
Arabaşı – Muğla Soğanlar doğranır ve başka bir tencerede kızdırılan yağda kavrulur. Un eklenir ve kokusu gidene kadar kavrulur. Domates salçası, kırmızı toz biber ve tavuk suyu eklenip kaynatılır. Tavuk küçük parçalara ayrılıp çorbaya eklenir. Çorba koyu kıvama gelene kadar pişirilir ve tuz eklenir.
Arabaşı ne kadar kaynatılır?
Öncelikle tenceremize 6 su bardağı su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynamasını bekliyoruz. Başka bir kapta 4 su bardağı su ve unu iyice çırpıp kaynayan suya sürekli karıştırarak yavaşça döküyoruz. Kaynadıktan sonra sürekli karıştırarak 15-20 dakika pişiriyoruz.
Arabaşı çorbasına sarımsak konur mu?
Kaynadığında suyunu süzün ve daha fazla su ekleyin. Bu işlemin amacı tavuk suyunun berrak olmasını ve dolayısıyla çorbanın da berrak olmasını sağlamaktır. Bu sefer kereviz sapını, dört parçaya kesilmiş soğanı, üç parçaya kesilmiş havucu, sarımsağı, defne yaprağını ve maydanoz saplarını suya ekleyin. En az 9 bardak su olmalı.
Arabaşı hamuru neden yapılır?
Çorbası ve hamuru birbirinden ayrılmaz bir yemek olan Arabaşı, birçok yörede ritüel haline gelmiştir. Hamuruna sadece un, su ve biraz tuz eklenerek pişirilen; ilk örnekleri keklik etiyle, sonrakileri ise horoz etiyle içilerek tüketilen bir çorbadır.
Arabaşı hamuru çiğ mi?
Hamurun isminden dolayı kafası karışan ve yemeyenler var ama biz onu haşlayarak pişirdiğimiz için hamur aslında pişmiş olarak tüketiliyor. “Bu şekilde tokluk hissi oluşuyor” dedi. Ramazan Bademci, Arabaşı çorbasıyla tüketilen hamuru şöyle anlattı: “Hamur dediğimizde sadece çiğ hamurdan bahsetmiyoruz. İçerisinde un, su ve tuz var.